Meer dan half miljoen deelnemers aan Wereldjongerendagen

Meer dan half miljoen deelnemers aan Wereldjongerendagen

Meer dan een half miljoen jongeren uit de hele wereld wonen de Wereldjongerendagen (WJD) in het Poolse Krakau bij die dinsdagmiddag werden geopend. Dat meldt Kerknet. Uit ons land zijn er 1.500 jongeren, en ook aartsbisschop Jozef De Kesel en drie andere Belgische bisschoppen wonen de Wereldjongerendagen bij. Paus Franciscus komt donderdag in Krakau aan. Hij leidt de slotwake met getuigenissen van jongeren en de slotviering van zondagmorgen. Voor de slotviering verwachten de organisatoren tot twee miljoen deelnemers.
De organisatie van het evenement is in handen van het aartsbisdom Krakau en de Pauselijke Raad voor de Leken. Om de veiligheid van de deelnemers te verzekeren zijn er uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen getroffen. De Poolse overheid werd tijdens de voorbereiding van het evenement even opgeschrikt toen een lading springstof werd gevonden, maar de link met de WJD blijft onduidelijk.
De WJD zijn inmiddels aan hun 31ste editie toe. Ze kwamen er sinds 1986 op initiatief van Poolse paus Johannes Paulus II en worden om de twee of drie jaar gehouden.

bron: Belga