Brugge is komst Memorial Van Damme genegen

Brugge is komst Memorial Van Damme genegen

Brugge is het voorstel om de atletiekmeeting Memorial Van Damme naar de stad te halen genegen. Dat zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) in een reactie aan Belga op het idee van senator Pol Van Den Driessche (N-VA). Ook Open Vld reageerde al positief. Pol Van Den Driessche wil bestuderen of het haalbaar is om de Memorial naar het Jan Breydelstadion te halen, ook al ligt er geen atletiekpiste in het stadion. “We kunnen het voorstel meenemen in het lopend onderzoek en conceptstudie inzake de vernieuwing van de Jan Breydelsite”, reageert burgemeester Landuyt. “We willen klaar zijn om na de verhuis van Club het bestaande stadion te vernieuwen, ingebed in een ruimte voorzien voor tal van sporten, die er nu ook terecht kunnen.”

“We mogen echter niet vergeten dat Cercle aandringt op een kleiner stadion om een warmere sfeer te creëren. De huidige tendens is om supporters zo dicht mogelijk bij het veld het voetbal te laten meebeleven. Met een piste ertussen is dat niet ideaal”, stelt hij.

De burgemeester oppert, net als Open Vld, het idee om ook een uitbouw van de bestaande piste in het centrum Julien Saelens van Sport Vlaanderen te onderzoeken. “Dit geeft meteen het bijkomend voordeel dat ook Vlaanderen als sterke partner betrokken wordt en dat de bestaande piste kan versterkt worden.”

bron: Belga