Arts in Berlijns ziekenhuis aan schotwonden overleden

Arts in Berlijns ziekenhuis aan schotwonden overleden
Arts in Berlijns ziekenhuis aan schotwonden overleden

De arts die door een patiënt werd neergeschoten in een ziekenhuis van Berlijn-Steglitz is aan zijn verwondingen bezweken. De dader heeft zich na de aanslag van het leven beroofd. Dat heeft de Duitse politie meegedeeld. Aanwijzingen op een islamistische of een andere terroristische achtergrond voor de daad zijn er niet, aldus de politie. De arts was orthodontist in het Benjamin Franklin-ziekenhuis, een campus van het Berlijnse UZ Charité. Het incident gebeurde tegen 13.00 uur op de afdeling voor mond-, kaak- en aangezichtschirurgie op de vierde verdieping. De dader was een patiënt en wilde behandeld worden. Hij schoot verschillende keren op de dokter in een praktijkkamer, waarna hij buitenstapte en zichzelf uiteindelijk met een kogel van het leven beroofde. De arts onderging nog een spoedoperatie, maar overleed op de operatietafel aan een of meerdere schotwonden.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen op een islamistische achtergrond. “Er zijn momenteel geen aanwijzingen op andere gewonden of nog een dader”, voegde een politiewoordvoerster eraan toe. De gerechtelijke politie onderzoekt de zaak.
Het alarm arriveerde rond 13.00 uur bij de politie. Een speciale eenheid (SEK) werd naar het ziekenhuis gestuurd. Rond 14.15 uur tweette de politie: “Situatie op de campus Benjamin Franklin in Berlijn-Steglitz is onder controle. Onze collega’s zijn ter plekke. Er is momenteel geen gevaar.”

Een medewerker van het ziekenhuis zei dat hij en zijn collega’s van het bestuur over de schoten op de hoogte waren gebracht. Het personeel werd aangemaand op zijn afdelingen te blijven en de deuren te sluiten. Later verliet het personeel het gebouw, maar het kon echter al snel terugkeren. Voor het gebouw stonden volgens ooggetuigen minstens twintig voertuigen van de politie, brandweer en de hulpdiensten. De toegang was tijdelijk afgesloten.

Het ziekenhuis in het zuidwesten van Berlijn is een van de vier campussen van de Charité, de grootste universiteitskliniek van Europa. Het werd in de jaren zestig gebouwd en beschikt over 900 bedden.

Bron: Belga