Tijdelijk ijsjesmuseum lokt veel nieuwsgierigen

New York herbergt vanaf aanstaande vrijdag een tijdelijk ijsmuseum. Alle beschikbare tickets gingen in een mum van tijd de deur uit.

Het Museum of Ice Cream in het Meatpacking District zal een maand lang het decor vormen voor de meest gekke dingen rond ijscrème. Zo wordt de geschiedenis van het snoepgoed in beeld gebracht en kan er worden kennisgemaakt met de leukste ijsweetjes en kunst gebaseerd op ijs.

Een zwembad bedekt met gekleurde spikkeltjes moet voor afkoeling zorgen. Verder is er ook een ruimte die volledig gewijd is aan chocolade, een schommel in de vorm van een ice cream cookie en een romantische ruimte. Dat laatste komt er in samenwerking met Tinder.

Het Museum of Ice Cream  vroeg wetenschappers om de meest futuristische ijsjes te ontwikkelen en de resultaten die op Instagram werden gepubliceerd mogen er alvast zijn. De kinderdroom van oprichtster Maryellis Bunn is hierdoor uitgekomen.

In 1843, New England housewife Nancy Johnson invented the hand-cranked ice cream churn. @lizzie_darden #MOIC #iscreamforicecream

A photo posted by MUSEUM OF ICE CREAM (@museumoficecream) on

Foto Instagram / Museum of Ice Cream