Dit is de beste manier om overgebleven pizza op te warmen

Gedaan met de hartverscheurende keuze tussen een krokant, maar koud stukje overgebleven pizza en de opgewarmde, wakke versie ervan. Het geheim voor een knapperige en smeuïge spie is eindelijk bekend.

Het is 4u30 ’s nachts. Na tien minuten geconcentreerd proberen om je sleutel in het sleutelgat te krijgen, merk je dat je voor het keukenraam staat en ga je vlotjes langs de voordeur binnen. Het gepiep van de dreunende Rihanna-beats penetreert je oren, maar wordt enkel overstemd door een onweerstaanbare zin in dat laatste stuk pizza in de koelkast.

Wat volgt is het grote dilemma van onze tijd. Aan de ene zijde van de afweging ligt de krokante pizzabodem, waarvan je enkel kan genieten als je de pizza zonder omwegen van de koelkast in je mond laat verdwijnen. Daartegenover staan de warme toppings die, na een korte stonde in de microgolfoven, je maag trakteren op een dampende dosis liefde, maar de bodem herleiden tot een driehoekige spiespons.

Wel nu, geprezen zij de Reddit-gebruiker KevlarYarmulke, want hij de perfecte manier gevonden om je favoriete maaltijd opnieuw tot leven te wekken. Het geheim is om weg te blijven van de microgolfoven en je tot het kookvuur te richten.

Bak de overgebleven pizza eerst heel kort in een pan, zodat de onderkant krokant wordt. Laat dan twee druppels water in de pan vallen en zorg ervoor dat het water de pizza niet raak. Sluit je pan snel af met een deksel en laat het water op een laag vuur voor een minuut stoom worden. Door het deksel kan de stoom niet weg en zal de kaas bovenop de pizza smelten.

Pizza opwarmen

Foto’s Pixabay en Reddit