Trump beent Clinton bij na conventie in Cleveland

Trump beent Clinton bij na conventie in Cleveland
Trump beent Clinton bij na conventie in Cleveland

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is op gelijke hoogte gekomen met zijn Democratische tegenkandidate Hillary Clinton. Dat blijkt uit twee peilingen die maandag verschenen.
Volgens de peiling van de Amerikaanse televisiezender CBS halen de twee allebei 42 procent van de stemmen (4 procent foutenmarge). De zender CNN plaatst Trump met 45 procent zelfs boven Clinton, die 42 procent zou halen (foutenmarge 3,5 procent).

De peilingen werden afgenomen naar aanleiding van de Republikeinse Conventie in Cleveland vorige week, waar Trump officieel genomineerd werd als Republikeins presidentskandidaat. Ondanks een chaotisch verloop van de Conventie, met een deels geplagieerde speech van zijn vrouw Melania en de openlijke sabotage van Ted Cruz, lijkt Trump dus zijn voordeel gehaald te hebben uit de intense media-aandacht rond zijn persoon.Tot voor de Conventie in Cleveland plaatste de overgrote meerderheid van de peilingen Clinton nog op kop. Een tweede vaststelling is dat veel meer kiezers (44 procent) de Republikeinse Partij als één blok zien dan een week geleden het geval was. Toen was slechts 16 procent overtuigd van de eenheid binnen de partij. Ook op dat vlak was de Conventie dus vruchtbaar.

Bron: Belga