Timmers heeft "kleine kans op medaille", Heersbrandt en Lecluyse willen PR aanscherpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanmorgen is een groot gedeelte van de Belgische zwemdelegatie vertrokken richting Rio de Janeiro, waar van 5 tot 21 augustus de Olympische Spelen plaatsvinden. Pieter Timmers treedt in Rio individueel aan op de 100 meter vrije slag. "Ik heb een goede voorbereiding achter de rug", zei Timmers. "Ik heb er wel vertrouwen in. Altijd heb ik gezegd dat ik een zo goed mogelijke race wil zwemmen. Ik heb een kleine kans op een medaille. Dus daar ga ik vol voor. Ik kan vijfde worden in een heel goede tijd, maar ook derde in een iets mindere tijd. Ik moet sowieso een heel goede dag hebben, ik ben eerder de underdog."

Fanny Lecluyse komt in actie op de 100 en 200 meter schoolslag. "In de eerste plaats zou ik mijn persoonlijk record willen verbeteren", stelde Lecluyse. "Als dat lukt, kan ik me misschien kwalificeren voor de halve finales. Dan is het volgende doel een ticket voor de finale."

François Heersbrandt wil eveneens zijn persoonlijke besttijd verbeteren op de 50m vrij. "Ik ben tevreden dat ik hersteld ben na mijn blessure, al voelt mijn linkerknie nog niet 100 procent aan. Ik ben in staat om mijn record scherper te stellen en de halve finales te bereiken."

bron: Belga