Station van Doornik ontruimd door vergeten valies

Het station van Doornik is maandagmiddag ontruimd nadat een valies werd opgemerkt die met een ketting was vastgemaakt aan een hek op een van de perrons. De ontmijningsdienst werd gebeld, maar nog voor die arriveerden, dook de eigenaar van de valies weer op. Het treinverkeer lag daarbij bijna een uur stil. Rond 14.40 uur werd het verkeer hernomen. Het alarm werd geluid kort voor 14.00 uur, wanneer een valies werd gespot die met een ketting was vastgemaakt aan een hek, vlak voor een winkeltje op perron 1. Het station werd ontruimd en de hulp- en ontmijningsdiensten werden ter plaatse geroepen.

Alle treinverkeer werd opgeschort, en alle inkomende treinen moesten wachten buiten het station. De treinen richting Moeskroen en Luik konden wel afgeleid worden naar een ander spoor. Terwijl de verantwoordelijken aan het wachten waren op de ontmijningsdiensten, verscheen plots de eigenaar van de valies.

“Infrabel heeft, gezien de actuele context, alle voorzorgen willen nemen”, zegt woordvoerder Frédéric Sacré. “Om 14.38 uur is het verkeer hernomen, maar er zal nog tot in de piekuren hinder zijn.”

bron: Belga