Race Witte Huis – Democratische conventie gestart in Philadelphia

Race Witte Huis - Democratische conventie gestart in Philadelphia
Race Witte Huis - Democratische conventie gestart in Philadelphia

In Philadelphia is maandag de vierdaagse Democratische conventie op gang getrokken, die wordt bijgewoond door bijna 5.000 afgevaardigden en Hillary Clinton moet aanduiden als de officiële presidentskandidate voor de Democratische partij. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken, die huidig president Barack Obama hoopt op te volgen als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, zal bij de presidentsverkiezingen van 8 november moeten winnen van de Republikein Donald Trump.
Tijdens de voorverkiezingen kreeg ze hevige concurrentie van Bernie Sanders, de senator uit Vermont, die een pak linkser is dan haar. Sanders zal maandagavond de conventie toespreken.
Verder zullen op de eerste dag van de conventie ook first lady Michelle Obama en senatrice Elizabeth Warren, een hevige tegenstandster van Wall Street, op het podium verschijnen.
De voorzitster van de Democratische partij, Debbie Wasserman Schultz, zal niet, zoals oorspronkelijk voorzien was, de debatten openen. Haar positie raakte erg verzwakt nadat uit gelekte mails was gebleken dat de partijleiding de kant van Hillary Clinton koos in haar strijd tegen Bernie Sanders. Stephanie Rawlings-Blake, de burgemeester van Baltimore, zal daardoor in haar plaats de debatten openen.

Bron: Belga