Explosie in Ansbach – Dader was 27-jarige Syrische vluchteling wiens asielaanvraag geweigerd werd

De vermoedelijke dader van de aanslag in Ansbach was een 27-jarige vluchteling uit Syrië, zo heeft de Beierse minister van Binnenlandse Zaken maandagmorgen, iets voor vier uur, gezegd tijdens een persconferentie. De dader probeerde eerst nog binnen te raken op het muziekfestival Open-Air. De man kwam twee jaar geleden naar Duitsland en diende een asielaanvraag in, maar die werd vorig jaar verworpen.
De dader woonde in een hotel in Ansbach, aldus de minister. Hij probeerde al twee keer zelfmoord te plegen en werd daarvoor ook opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.
Volgens Herrmann is het echter onduidelijk of de man zondagavond enkel zichzelf of ook anderen om het leven wou brengen. Dat moet de komende dagen worden uitgeklaard, maar Herrmann sluit een aanslag niet uit.
Van de gewonden zijn er enkelen ernstig aan toe, aldus Herrmann die daarmee de eerdere berichten van de politie tegensprak, die stelde dat er enkel lichtgewonden onder de slachtoffers waren.
De dader probeerde eerst het muziekfestival Open-Air in Ansbach te betreden, maar werd daar geweigerd omdat hij geen ticket had. Meteen na de explosie werd het muziekfestival met 2.500 aanwezigen stopgezet.

bron: Belga