Democratische conventie brengt vooral Open Vld’ers op de been

Democratische conventie brengt vooral Open Vld'ers op de been

De Democratische conventie in de Verenigde Staten brengt in Vlaanderen voornamelijk Open Vld’ers op de been. Gwendolyn Rutten, Alexander De Croo en Annemie Neyts trekken deze week naar Philadelphia. Voorzitster Gwendolyn Rutten en minister van Staat Annemie Neyts gaan van maandag 25 tot en met donderdag 28 juli naar de Democratische conventie. Vicepremier Alexander De Croo trekt woensdag en donderdag naar Philadelphia.

Op uitnodiging van het European Liberal Forum voert de minister, ook bevoegd voor Digitale Agenda, woensdag namens de Europese liberalen het woord tijdens een rondetafelgesprek over digitalisering in Europa en de VS. Daarnaast volgen Rutten, De Croo en Neyts onder meer de toespraken van de Amerikaanse president Barack Obama en vicepresident Joe Biden. Op donderdag zijn ze aanwezig bij de acceptance speech van Democratisch presidentskandidaat Hillary Clinton.

Bij de andere partijen gaat voorlopig niemand richting de Verenigde Staten. Ook de Republikeinse conventie kon op weinig Vlaamse steun rekenen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken volgt in november wel ter plaatse de presidentsverkiezing, op uitnodiging van een Congreslid.

bron: Belga