Chris Froome wint 81e na-Tourcriterium van Aalst

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Chris Froome (Sky) heeft maandag het 81e na-Tourcriterium van Aalst gewonnen. Froome sloeg in de slotkilometer een kleine kloof. De drievoudige winnaar van de Tour de France hield zo Greg Van Avermaet en de Pool Rafal Majka achter zich.

Naar aloude traditie kwamen een massa toeschouwers opdagen voor dit eerste criterium in ons land na de Tour de France. De renners genoten duidelijk van de vele aanmoedigingen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het tempo fiks opgetrokken. Majka ging even voor de grote groep uitrijden en hierdoor kwamen er breuken in het peloton. Froome, Van Avermaet en Thomas De Gendt zorgden ervoor dat alles opnieuw samensmolt. Het sein dan voor Iljo Keisse om te gaan versnellen, maar ook hij werd opnieuw ingelopen.

Met nog elf ronden te rijden trok De Gendt in de aanval, maar ook die uitval werd snel gepareerd. Uiteindelijk trokken we met Chris Froome, Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt, Oliver Naesen, Julien Vermote en Rafal Majka de finale in. Froome versnelde in de slotkilometer en won zo voor Greg Van Avermaet en Rafal Majka.

"De benen voelden vermoeid aan na al die plichtplegingen na mijn winst in de Tour, maar in de slotronde zette ik alles op alles en kon ik zo een kleine kloof slagen. Ik heb genoten van deze avond. Wat een sfeer toch altijd hier in Aalst", besloot Froome.

bron: Belga