BinckBank blijft ondanks speculatietaks toch in België

door
Belga
Leestijd 2 min.

Onlinebeleggingsbank BinckBank blijft toch in België, ondanks de speculatietaks. Dat heeft de Belgische topman van de van oorsprong Nederlandse broker gezegd naar aanleiding van de halfjaarresultaten. "We hopen dat de Belgische regering het licht zal zien en de taks gaat aanpassen of opheffen", aldus Vincent Germyns. BinckBank luidde al voor de start van de speculatietaks op 1 januari de alarmbel. De bank zou zich beraden of ze al dan niet in ons land zou blijven, luidde het in oktober. "Die discussie is intussen geparkeerd. We blijven in België. We kunnen toch moeilijk onze 60.000 Belgische klanten in de steek laten", aldus Germyns. "We hebben hier een mooi marktaandeel uitgebouwd. Het is belangrijk om die klanten optimaal te blijven bedienen."

Toch weegt de taks op de cijfers van de onlinebeleggingsbank. Het transactievolume in België daalde in de eerste zes maanden met 33 procent tegenover dezelfde periode in 2015. "De taks is dramatisch voor onze klanten en voor ons. We hopen dat de Belgische regering het licht zal zien", moppert Germyns.

BinckBank probeert de dalende cijfers te counteren door meer in te zetten op beleggingsfondsen, waar geen speculatietaks op moet worden betaald. Het aanbod aan fondsen is verruimd, waarbij de tarieven hiervoor zijn verlaagd.

De onlinebeleggingsbank werkt ook aan nieuwe producten, om zo een breder aanbod te kunnen bieden. Zo wil BinckBank eerst in Nederland en later ook in België een alternatief bieden op de spaarmarkt, door als broker op te treden van spaarcenten. Door het geld te plaatsen in landen met hogere spaarrentes kan een hogere opbrengst worden geboden, met garantie van het Europees garantiefonds. Ook heeft BinckBank plannen rond vermogensbeheer, waarbij ook België op het lijstje staat, aldus Vincent Germyns.

bron: Belga