Schietpartij in Florida is “geen terreurdaad”

Bij een schietpartij in een nachtclub in de Amerikaanse staat Florida zijn twee jongeren van 14 en 18 jaar om het leven gekomen. Er vielen ook zestien gewonden, waaronder enkelen in levensgevaar verkeren. Drie verdachten zijn ondertussen opgepakt.

De schietpartij deed zich kort na middernacht lokale tijd voor op de parking van Club Blu in de stad Fort Myers, waar een indoor-strandfuif met een concert aan de gang was. Even later troffen agenten verschillende slachtoffers tussen de 12 en 27 jaar met schotwonden aan.

Het motief voor de schietpartij is nog niet gekend, maar de politie kan al stellen dat het “niet om een daad van terreur” gaat. Volgens de politie werd ook op twee andere plaatsen in Fort Myers geschoten, zijn die incidenten wellicht gelinkt aan de dodelijke schietpartij.

Volgens de krant New York Times (NYT) zeggen omwonenden dat de buurt door drugdealers en geweld wordt geteisterd. In een bericht op Facebook benadrukt Club Blu dat er gewapende beveiliging was, zowel binnen als buiten de club. De schietpartij brak uit om het moment dat de club de deuren sloot en ouders hun kinderen kwamen oppikken.