Indiërs krijgen dag vrijaf voor nieuwe film

Zaken in het Zuiden van India hebben een werknemers een dag verlof gegeven zodat ze de première van een nieuwe film konden bijwonen. Opmerkelijk, maar volgens veel bedrijven een voorzorgsmaatregel omdat veel mensen sowieso niet zouden komen opdagen. Dat bericht BBC

‘Kabali’ is een Indiase gangsterfilm met Rajinikanth (foto, rechts) , één van de populairste en bestbetaalde acteurs in Azië. Zelfs voordat de film in première ging, heeft die al 27 miljoen euro opgebracht met de verkoop van kaartjes. Heel wat bedrijven besloten vrijdag dan ook om de deuren gesloten te houden. Sommigen gaven zelfs gratis kaartjes aan hun werknemers.

Een bedrijf gaf iedereen vrijaf om een gigantische berg vakantieaanvragen te vermijden, terwijl een ander bedrijf dezelfde maatregel heeft doorgevoerd om het ziekteverlof en werkverzuim beperkt te houden.

De populairiteit van Rajinikanth is zonder twijfel mee verantwoordelijk voor alle opwinding rond ‘Kabali’. Een man, die de 65-jarige acteur zijn vader, moeder en God noemt, heeft aangekondigd dat hij de film tien keer na elkaar zal zien. Luchtvaartmaatschappij Air Asia heeft zelfs een speciale vlucht ingelegd van de geboorteplaats van Rajinikanth naar zijn huidige woonplaats. Tijdens de vlucht krijgen passagiers het lievelingseten van de superster om nadien de film vlakbij zijn huis te bekijken.

Luxehotels organiseren ook screenings, inclusief eten drinken, voor 1.300 roepie (17,5 euro). Dat is een spotprijsje in vergelijking met prijzen voor een kaartje op de zwarte markt. Omdat alle cinema’s blijkbaar al uitverkocht zijn op de dag van de release, durven sommige mensen tot 5.000 roepie (67,5 euro) te vragen voor een ticket.

Foto AFP / A. Sakar