Vier gevangenen komen om bij gevecht in gevangenis in El Salvador

door
Belga
Leestijd 1 min.

In El Salvador zijn vier leden van een bende om het leven gekomen bij een gevecht in de gevangenis. Dat meldt het parket van het Zuid-Amerikaanse land. "Eén dode in sector 2, drie doden in sector 2.1" van de gevangenis van Quezaltepeque, aldus het parket op Twitter. Die gevangenis bevindt zich op 20 kilometer van de hoofdstad San Salvador.

Volgens het gevangeniswezen behoorden de vier overleden gevangenen tot de bende Barrio 18, de grote rivaal van de Mara Salvatrucha (MS-13). De juiste omstandigheden van de vechtpartij worden nog onderzocht.

De autoriteiten hebben vanwege de vechtpartij de noodtoestand uitgeroepen in de gevangenis, wat betekent dat de gevangenen tot nader orde geen bezoekers mogen ontvangen, aldus nieuwswebsite elsalvador.com. Er werden bovendien extra militairen en politieagenten naar de gevangenis gestuurd.

El Salvador staat samen met Guatemala en Honduras bekend voor zijn zeer hoge criminaliteitscijfers. Volgens schattingen van de autoriteiten tellen de criminele bendes in El Salvador ongeveer 72.000 leden, waarvan er 13.000 in de gevangenis zitten.

Bron: Belga