Twee Canadese jongeren steken illegaal Amerikaanse grens over tijdens Pokémonjacht

Twee Canadese jongeren steken illegaal Amerikaanse grens over tijdens Pokémonjacht

Twee Canadese jongeren die volledig opgingen in hun zoektocht naar Pokémon, hebben donderdagavond “per ongeluk” de grens met de Verenigde Staten overgestoken. Dat meldt de Amerikaanse grenspolitie. De agenten van de US Border Partrol “kwamen twee individuen tegen die richting het zuiden aan het wandelen waren vanuit Canada, terwijl ze Pokémon GO aan het spelen waren op hun mobiele telefoons”, klinkt het in een communiqué. De politie, die geen verdere informatie gaf over de leeftijd van de Pokémonjagers, “had snel door dat de jongeren zich niet niet bewust waren van hun omgeving.” De twee werden meegenomen naar een grenscontrolepunt, waar ze werden opgehaald door hun ouders.

“De twee jongeren waren zo erg in de ban van hun spelletje Pokémon GO, dat ze helemaal niet meer wisten waar ze waren. Ze hebben de internationale grens overgestoken door onoplettendheid”, aldus een woordvoerder van de grenspolitie.

Pokémon GO werd op 6 juli gelanceerd in de Verenigde Staten. Het spel, waarbij spelers met de camera van hun smartphone in de echte wereld op zoek gaan naar Pokémon, is sindsdien uitgegroeid tot een echt fenomeen, zelfs al raakte ondertussen bekend dat het spel toegang vraagt tot de Google-geschiedenis en e-mails van de gebruikers. Het aantal incidenten door het spel, al of niet komisch, loopt snel op.

bron: Belga