Tomorrowland – “Bitter weinig incidenten”

De politiezone Rupel heeft het het afgelopen weekend extra druk gehad door dancefestival Tomorrowland in Boom. Er werden dan ook extra manschappen ingezet. Zondagavond meldt de politie weinig incidenten gedurende het verloop van het festival. Op het festivalterrein werd streng toegezien op het bezit van drugs, een honderdvijftigtal mensen werd de toegang ontzegd omwille van drugsbezit. De instroom naar het festival kende op vrijdagvoormiddag enkele problemen omdat de festivalgangers niet altijd de aanwijzingen om vlot op het festivalterrein te geraken, volgden. Op een enkele file op de A12 na werd alles vlug in goede banen geleid. Zaterdag en zondag werden geen files meer gemeld en verliep de instroom probleemloos. Dat laat de politie zondagavond rond 18.30u weten.
Er werden bitter weinig incidenten gemeld. “De enige dingen die we konden vaststellen, waren overlast door dronken festivalgangers, sommigen onder hen vielen buurtbewoners lastig”, vertelt Fabienne Brusselmans van politiezone Rupel. “Daarnaast werden ook enkele kleine diefstallen gemeld, bijvoorbeeld van iPhones. We zijn gelukkig niet geconfronteerd met zwaardere incidenten.”
Zondag rond 18 uur werden reeds 45 polsbandjes van festivalgangers doorgeknipt omdat ze betrapt werden met drugs op zak. Negen onder hen waren dealers. Vrijdag werden 48 polsbandjes doorgeknipt, zaterdag waren dat er 60 wat het totaal op 153 brengt.
Voor een volledig overzicht van alle feiten die de politie dit weekend afhandelde, is het wachten tot maandag.

bron: Belga