Morgen neerslag mogelijk, dinsdag droger

Morgen neerslag mogelijk

Deze namiddag is er kans op enkele plaatselijke buien in het uiterste oosten van het land, met mogelijk een donderslag. Elders is het droog en vrij zonnig weer. Morgen wordt eerst zwaarbewolkt met mogelijk wat neerslag en in de namiddag opklaringen. Dinsdag wordt het droog met zonnige en soms bewolkte perioden. In het tweede deel van de week wordt het wisselvalliger, voorspelt het KMI. De maxima schommelen tussen 22 en 24 graden in de Ardennen, rond 23 of 24 graden aan de kust, en tussen 25 en 27 graden elders. Vanavond wordt het overal droog met brede opklaringen, afgezien van een laatste plaatselijke bui in het uiterste oosten. Tijdens het tweede deel van de nacht bereiken lage wolkenvelden echter het westen, en later ook het centrum van het land. Die wolken kunnen voor wat motregen zorgen in de kuststreek. Het weer wordt dan ook nevelig met plaatselijk kans op mistbanken. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden aan de kust.

Morgenochtend wordt het meestal zwaarbewolkt met mogelijk hier en daar wat neerslag. In de namiddag verspreiden opklaringen zich vanaf het westen. Een plaatselijke bui is niet uitgesloten ten zuiden van Samber en Maas, maar het blijft droog op de meeste plaatsen. De maxima bereiken waarden rond 21 graden aan de kust, tussen 20 en 23 graden in de Ardennen, en tussen 23 en 26 graden elders.

Dinsdag is het meestal droog met brede opklaringen in de ochtend en meer bewolking in de namiddag. Het blijft zonniger in de kuststreek en in het uiterste noordwesten van het land. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden.

Woensdagochtend zijn er nog opklaringen. Nadien neemt de bewolking toe vanaf de kust. In de namiddag worden enkele buien verwacht, vooral in het noordwesten. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden.

Donderdag en vrijdag is het wisselvallig, vaak droog in de voormiddag en buien met kans op een donderslag in de namiddag.

Zaterdag en zondag blijft het licht wisselvallig, met droge perioden en soms een bui.

bron: Belga