Gentse Feesten al boven de 1,1 miljoen bezoekers – twee gewonden bij messengevecht

Gentse Feesten al boven de 1

De Gentse Feesten kenden gisteren met 170.000 bezoekers de beste dag van de feestweek. Een gevecht waarbij een mes getrokken werd, leidde afgelopen nacht tot twee gewonden, meldt de politie.
“Het was voor ons de eerste zeer drukke nacht, met een gespannen sfeertje dat in de vooravond begon”, zegt woordvoer Manuel Gonzalez. De lokale politie was van middernacht tot 7 uur onafgebroken bezig. Het zwaarste incident deed zich vanochtend om 3.40 uur voor tussen Sint-Jacobs en de Vlasmarkt. Bij een gevecht werd een mes getrokken, waarbij twee gewonden vielen, zonder levensgevaar weliswaar. Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt de zaak. Een vrijgezellenavond leidde dan wel weer tot spontane hulp voor de politie. Aan de Veldstraat waste een jongeman ramen van een politievoertuig.

Het warme weer verleidde verder veertien feestenbezoekers tot een duik in de Gentse wateren. Vijf zwemmers werden aan Polé Polé uit het water gehaald, twee aan de Recolettenlei en zeven aan Portus Ganda.

Vanmiddag werden ook de winnaars van de straatanimatiewedstrijd bekend gemaakt. De twintig koppen tellende Gentse jazz brassband wint in de categorie muziek en ontvangt 2.000 euro. In de categorie niet-muziek gaat de hoofdprijs naar drie Spaanse circusartiesten.

Vandaag gaan de feesten hun laatste dag in. Vanaf 14 uur is het de markt van de Lege Portemonnees. ’s Avonds worden de feesten afgesloten met de traditionele “Kaarskensstoet”. Christoff en Lindsay sluiten af op Sint-Baafs, Bij Sint-Jacobs wordt doorgegaan tot 8 uur en op de Vlasmarkt worden vanaf 10 uur de laatste feestengangers door Ivago van de straat geveegd.

Afbraken van de feesten zal dit jaar uitzonderlijk maar vanaf morgenmiddag gebeuren, omdat eerst de roadblocks moeten afgebroken worden.

bron: Belga