MIchael Caine verandert naam door IS

Michael Caine heeft zijn naam officieel veranderd naar zijn artiestennaam. De Britse acteur had er schoon genoeg van de veiligheidscontroles op de luchthaven lang duren omdat de naam op zijn paspoort en in die in de eindgeneriek van een film niet overeenkomen.

“Ik heb mijn naam veranderd na al dat gedoe met IS. Beveiligingsagenten op de luchthaven begroetten me met ‘Hi Michael Caine’, om vervolgens een paspoort met een andere naam op van mij te krijgen. Meestal stond ik daar dan nog een uur te wachten, dus ik heb mijn naam veranderd”, aldus de 83-jarige acteur in The Sun.

Caine is geboren met de naam Maurice Micklewhite, maar koos voor de artiestennaam Michael Scott toen hij eerst begon te acteren in Sussex. Toen hij naar Londen verhuisde, vroeg zijn agent hem om van naam te veranderen. De acteur stond tijdens dat bewuste telefoongesprek op Leicester Square nabij  cinema The Odeon, waar hij een reclamebord van ‘The Caine Mutiny’ zag.

“Ik stond tegenover Odeon Cinema en ik zag het de filmposter. Mijn favoriete acteur is Humphrey Bogart, dus de keuze was snel gemaakt”, vertelt Caine.

Foto AFP / C. Bilan