Zware vertraging voor ferrypassagiers uit UK

door
Belga
Leestijd 1 min.

Reizigers die vanuit het Verenigd Koninkrijk per boot naar het Europese vasteland reizen, hebben vanmorgen te kampen met zware vertragingen. Dat bericht de Britse zender BBC. Volgens de politie van Kent lopen de vertragingen op tot acht uur. Aanleiding zijn de verhoogde veiligheidscontroles in Frankrijk, luidt het. Ferrymaatschappijen roepen hun klanten op om ruim op voorhand naar Dover af te reizen, voor de paspoortcontrole. Zaterdagochtend staan er ellenlange files in de buurt van de haven. Reizigers brachten noodgedwongen de nacht in hun auto door. Ferryboten vertrekken nog, maar vaak halfleeg. Intussen luidt het in een tweet van de haven dat de Franse autoriteiten de controles al wat versoepeld hebben. "De wachtrijen bewegen sneller".

Aan de terminal van de Kanaaltunnel zijn er geen files, maar ook hier moet men rekening houden met een check-in tijd van anderhalf uur.

Sinds de terreuraanslagen van november vorig jaar en het uitroepen van de noodtoestand hebben de Fransen de controles aan de grenzen opgevoerd.

bron: Belga