Van Avermaet en De Gendt maken kans op Prijs van de Superstrijdlust in Tour

Van Avermaet en De Gendt maken kans op Prijs van de Superstrijdlust in Tour

Greg Van Avermaet (BMC) en Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) zijn genomineerd voor de Prijs van de Superstrijdlust. In totaal maken acht renners kans op de prijs die door een jury wordt uitgereikt. De Gendt won in deze Tour de etappe op de Mont Ventoux en droeg zes dagen de bollentrui. Greg Van Avermaet mocht juichen in Le Lioran en pronkte drie dagen met het geel. Ook toonden ze zich nog verscheidene andere keren in een ontsnapping.

Elke dag wordt de Prijs van de Strijdlust uitgereikt, op het eind van de Tour krijgt de renner die zich het meest aanvalslustig toonde of zich liet opvallen in deze Tour een nominatie voor de ‘Super Combatif’.De zes andere kanshebbers zijn: Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step), Rui Costa (Lampre-Merida), Chris Froome (Team Sky), Rafal Majka (Tinkoff), Jarlinson Pantano (IAM Cycling) en Peter Sagan (Tinkoff).

De winnaar wordt bepaald door een vijfkoppige jury, die bestaat uit twee Franse journalisten, twee ex-renners (Laurent Jalabert en Greg LeMond) en koersdirecteur Thierry Gouvenou. Ook het publiek kan meestemmen via Twitter.

bron: Belga