Twee mannen opgepakt na achtervolging in Sint-Gillis

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis heeft zich zaterdagavond een wilde achtervolging voorgedaan. Een Volkswagen Golf met vier inzittenden ging er op de loop voor de politie. Uiteindelijk konden twee personen opgepakt worden, met materiaal dat kan gebruikt worden bij inbraken of overvallen. De twee andere verdachten zijn voorlopig nog spoorloos. Dat meldt de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Rond 20.00 uur merkte een patrouille van de politie Brussel Zuid een Volkswagen Golf op die aan hoge snelheid over het kruispunt van de Theodore Verhaegenstraat en de Fortstraat stoof. De agenten probeerden de wagen, waarin vier mannen bleken te zitten, te doen stoppen maar de bestuurder gaf daar geen gehoor aan, waarop de politie een achtervolging inzette. Op het Betlehemplein hield het voertuig halt en stapten twee inzittenden uit. Eén van hen kon door de politie opgepakt worden en bleek een bivakmuts en een hamer bij te hebben.
Intussen was de Golf verder gereden, nog steeds achtervolgd door de politie. Die had ook versterking gevraagd van een helikopter van de federale politie. Het vluchtvoertuig stopte een tweede maal op het Betlehemplein, waar een derde man uitstapte.
Uiteindelijk stopte de Golf definitief in de Theodore Verhaegenstraat en kon de politie de bestuurder inrekenen. In de wagen trof de politie handschoenen aan en buurtbewoners kwamen een doos afgeven die tijdens de achtervolging uit de wagen was gegooid en waarin een alarmpistool bleek te zitten.
De twee opgepakte mannen zijn geen onbekenden voor politie en gerecht, maar hun twee kompanen zijn voorlopig nog spoorloos.

bron: Belga