Tomorrowland – “Het loopt allemaal vlotter dan we zelf hadden verwacht”

De 12de editie van Tomorrowland verloopt voor het eerst onder terreurniveau 3. Toch meent Jeroen Baert, burgemeester van Boom, dat de overlast voor de buurtbewoners niet groter is dan andere jaren. “Gelet op de omstandigheden verloopt alles vlot, het loopt zelfs vlotter dan we zelf hadden verwacht”, zegt hij zaterdag. Dancefestival Tomorrowland strijkt elk jaar opnieuw neer in provinciaal domein De Schorre in Boom. Verschillende weken voor het festival begint de opbouw, het provinciaal domein blijft in die periode zo veel mogelijk toegankelijk voor wie dat wil. Voor de buurtbewoners is de overlast soms niet aangenaam, maar volgens Booms burgemeester Jeroen Baert valt dat best mee. “De overlast wordt gecompenseerd door de goede organisatie waardoor alles snel opgelost wordt”, zegt hij. Enkele buurtbewoners spanden vorig jaar een rechtszaak tegen Tomorrowland aan, de plooien met hen raken wellicht noit volledig gladgestreken. “Het is een moeilijke oefening om alles in goede banen te leiden, maar dat lukt ons wel. De meeste overlast op het terrein zelf komt voort uit fracturen, breuken of alcoholmisbruik.”
Burgemeester Baert is trots op het feit dat Tomorrowland in Boom neerstrijkt. Op de geruchten om volgend jaar opnieuw twee weekends van het festival in te richten, reageert hij positief: “Daar ben ik absoluut voorstander van en het zou goed zijn voor de gemeente Boom”, zegt hij. “Indien dat organisatorisch onder goede voorwaarden kan, is dat zeker een optie.”
Na het veiligheidsoverleg om 18u bleek dat er zaterdag 49 polsbandjes werden doorgeknipt van mensen die betrapt werden met drugs op het terrein: 42 gebruikershoeveelheden en 7 dealers. Vrijdag waren dat er 48. De problemen die er vrijdag waren bij de instroom naar het festival, waardoor onder meer op de A12 files ontstonden, zijn zaterdag opgelost. Er werden geen grote incidenten gemeld.

bron: Belga