Tom Boonen: "Wil afscheid nemen op de piste van Roubaix"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tom Boonen ondertekende een contract voor vier maanden bij Etixx - Quick-Step en zet in april 2017 op de piste van Roubaix een punt achter zijn wielercarrière. "Ik kan niet eeuwig profrenner blijven. Het zou een prachtige manier zijn om op de wielerbaan van Roubaix afscheid te nemen van het peloton", verklaarde Boonen in Monceau-Sur-Sambre, waar de 35-jarige Kempenaar aan de start verscheen van de 37e editie van de Ronde van Wallonië. "De laatste maanden werd ik benaderd door enkele ploegen en ik heb de tijd genomen om de voor- en nadelen af te wegen. De tijd was echter gekomen om een einde te maken aan de speculaties", zei Boonen, die in oktober zijn 36e verjaardag viert. "Ik zal nog eens alles uit de kast halen voor deze ploeg en proberen een grote klassieker te winnen in 2017. Op die manier kan ik mijn sportieve carrière in schoonheid afsluiten."

"Het was niet moeilijk om te kiezen voor een verlengd verblijf bij Etixx - Quick-Step, een contractverlenging zat altijd in mijn hoofd. Van andere ploegen was er sowieso ook nog geen concreet aanbod", verduidelijkte de viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix. "Ik had twee opties. Ofwel ging ik bij een andere ploeg een nieuwe uitdaging aan en reed ik nog wat langer door. Ofwel bleef ik bij mijn team met mensen die altijd in mij geloofd hebben en er in goede en kwade tijden voor mij zijn geweest."

"Eerlijk gezegd kon ik het me niet voorstellen dat ik in een ander truitje zou koersen. Etixx - Quick-Step wilde me opnieuw een contract voor één seizoen geven, maar op eigen vraag heb ik maar voor vier maanden bijgetekend", zei de Bom van Balen. "Ik reken erop dat ik stop na Parijs-Roubaix. Het zou een prachtige manier zijn om op de wielerbaan van Roubaix afscheid te nemen van het peloton. De kogel is eindelijk door de kerk. Dat doet deugd en is ook goed voor mijn persoonlijk leven. Ik kan me niet in een nieuwe uitdaging smijten als het vorige project niet is afgerond."

Ook voor het lopende seizoen koester ik nog ambities. Ik leef volop toe naar het WK in Qatar", zei Boonen, die in 2005 de regenboogtrui al eens veroverde.

bron: Belga