Peter Sagan krijgt Prijs van de Superstrijdlust

Peter Sagan krijgt Prijs van de Superstrijdlust

Peter Sagan (Tinkoff) krojgt de Prijs van de Superstrijdlust in de 103e editie van de Ronde van Frankrijk. Dat maakte de Tour vanmiddag bekend. De jury gaf drie stemmen aan de Slovaakse wereldkampioen, die Thomas De Gendt (twee stemmen) en de Colombiaan Jarlinson Pantano (één stem) achter zich hield. Greg Van Avermaet, de Fransman Julian Alaphilippe, de Portugees Rui Costa, de Brit Chris Froome en de Pool Rafal Majka waren de andere genomineerden. Sagan boekte deze Tour drie etappezeges en stond daarnaast nog eens vier keer op het podium. De 26-jarige Slowaak droeg drie dagen de gele trui, toonde zich verscheidene keren in de ontsnapping van de dag en staat zonder ongelukken in de voorlaatste en laatste rit voor de vijfde keer met de groene puntentrui op het podium in Parijs.

Na elke Tourrit wordt de Prijs van de Strijdlust uitgereikt, op het einde van de La Grande Boucle krijgen de renner die zich het meest aanvalslustig toonden of zich lieten opvallen in deze Tour een nominatie voor de ‘Super Combatif’.

De winnaar wordt bepaald door een vijfkoppige jury, die bestaat uit twee Franse journalisten, twee ex-renners (Laurent Jalabert en Greg LeMond) en koersdirecteur Thierry Gouvenou. Ook het publiek kon voor het eerst meestemmen via Twitter.

Sagan, die 20.000 overhoudt aan de ‘Super Combatif, volgt op de erelijst de Fransman Romain Bardet op. De eerste Super Combative werd in 1956 uitgereikt aan André Darrigade.

bron: Belga