Club Brugge verslaat Standard voor veertiende supercup

Club Brugge heeft zaterdag in eigen stadion de Belgische supercup gewonnen. De landskampioen versloeg bekerhouder Standard met 2-1. Bij de rust stond Standard nog 0-1 voor. Ivan Santini zette de Rouches in de 39e minuut op voorsprong. Twee minuten later zag het er bijzonder slecht uit voor de landskampioen. Blauw-zwart moest met tien voort, na een rode kaart voor Hans Vanaken, die zijn studs hard op de enkel van Farouk Miya geplaatst had.

Ondanks de numerieke minderheid bracht Jose Izqierdo Brugge in de 51e minuut langszij. De Colombiaan werkte een individuele actie knap af. In de 62e minuut legde Ruud Vormer met een prachtig afstandsschot de eindstand vast. De Bruggelingen konden vervolgens achteroverleunen en verdedigden secuur.

Op de erelijst volgt Brugge AA Gent op. Het is de veertiende supercup voor Club Brugge, de eerste sinds 2005. Slechts drie keer verloor Brugge een wedstrijd om de supercup. De derde keer gebeurde dat vorig jaar tegen Gent (1-0).