Chinese wordt internetberoemdheid dankzij bizarre boekkeuze

Een foto van een vrouw die een boek leest doet momenteel de ronde in China en Rusland. Op zich is het beeld weinig opmerkelijk, ware het niet dat het Chinese model een Russische handleiding voor een graafmachine aan het lezen is. 

Zowel in China als in Rusland verkneukelen internetgebruikers zich dankzij een foto van een jonge vrouw en haar leesvoer. Het blauwe boek past perfect bij haar outfit en de achtergrond, hoewel de inhoud scherp afsteekt tegen de rest van het plaatje. De titel van het Russische boek luidt immers “Handleiding van de reparatie van graafmachine E-505”.

Hoewel er gelachen wordt met de literaire voorkeur van de vrouw, wrijft ze zich ongetwijfeld in de handen nu de foto viraal gaat. Internetberoemdheden,  of wang hong, krijgen in China tal van lucratieve aanbiedingen om producten of merken in de kijker te zetten. Aan South China Morning Post getuigde zo’n beroemdheid met meer dan vier miljoen volgers dat hij ooit 5.000 kledingstukken heeft verkocht in amper twee seconden.

Foto Weibo