WK atletiek U20 - Hanne Maudens pakt bronzen medaille op de zevenkamp

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische Hanne Maudens heeft vrijdag het brons veroverd in de zevenkamp op de wereldkampioenschappen atletiek voor beloften (U20) in het Poolse Bydgoszcz. De jonge atlete verbeterde bovendien haar persoonlijke record met een totaalscore van 5.881 punten. De 19-jarige Maudens stond vrijdagavond na zes van zeven disciplines al op de derde plaats en sloot in stijl af door zich de snelste van alle deelneemsters op de 800 meter te tonen. Haar 2:15.70 was meteen ook haar beste tijd van het seizoen. Ze behaalde eerder al een persoonlijk record in het hoogspringen (1m77) en verbeterde eveneens haar persoonlijk record op de 200 meter (24.58). Het was in het verspringen, een van haar specialiteiten, dat ze zich bij de eerste drie in het klassement nestelde na vijf van de zeven disciplines. Met een sprong van 6m34 deed ze beter dan alle andere deelnemers. De derde plaats gaf ze niet meer uit handen in de laatste nummers, het speerwerpen en de 800 meter.

Met een totaalscore van 5.881 punten zorgde de atlete uit Wetteren voor een nieuw persoonlijk record. Het zilver op de zevenkamp was voor de Cubaanse Adriana Rodriguez (5.925 punten) en het goud was voor de Oostenrijkse Sarah Lagger (5.960). De 16-jarige Lagger won eerder ook al de zilveren medaille op het WK U18 in de zevenkamp.

In 2015 eindigde Maudens als tweede op EK U20 in het Zweedse Eskiltuna. Op de Olympische Jeugdspelen in het Chinese Nanjing pakte ze in 2014 de zilveren medaille in het verspringen.

.

bron: Belga