Voormalig bondsvoorzitter Jan Peeters (82) overleden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jan Peeters, oud-voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de KBVB. Peeters volgde in 2001 Michel D'Hooghe op als bondsvoorzitter. In 2006 werd de doctor in de rechten afgelost door huidig voorzitter François de Keersmaecker, waarna hij een einde maakte aan een 38-jarige loopbaan bij de bond. Voor zijn jarenlange inzet voor het Belgische voetbal kreeg Peeters in 2006 de hoogste onderscheiding van de KBVB, de titel 'Baron de Laveleye'.

Bij de KBVB werd Peeters in 1968 lid van de Codificatiecommissie. Vanaf 1977 zetelde hij in het Uitvoerend Comité. Een tijdlang was hij vicevoorzitter, van 1997 tot 2000 nam hij de functie van secretaris-generaal op zich. Bij de Europese Voetbalbond (UEFA) was Peeters lid van de Juridische Commissie en bij de Wereldvoetbalbond (FIFA) had hij een zitje in de Disciplinaire Commissie.

Ook bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) bekleedde Peeters belangrijke functies. Van 1984 tot 1996 was de voormalige jeugdrechter vicevoorzitter. Op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 en Atlanta in 1996 was hij de delegatieleider van dienst. De voorbije jaren zetelde Peeters nog als voorzitter in de Ethische Commissie van het BOIC.

bron: Belga