Tomorrowland houdt strenge veiligheidscontroles

Tomorrowland houdt strenge veiligheidscontroles

Het driedaagse festival Tomorrowland heeft dit jaar te maken met de nieuwe realiteit die terreurniveau drie met zich meebrengt. Iedereen die het terrein wil betreden, wordt onderworpen aan een volledige controle, fouille inclusief. Vanuit het Event Control Center (ECC) wordt elke beweging op het festivalterrein streng in de gaten gehouden.
De 60.000 festivalgangers van vrijdag werden op voorhand gebrieft en mogen geen grote rugzakken of tassen meebrengen. Bij de ingangen wordt iedereen aan een fouille onderworpen, de inhoud van broekzakken moet in een klein doorzichtig zakje aan de security worden getoond. “Alles is vlot verlopen”, aldus woordvoerster Debby Wilmsen. “De mensen waren verwittigd dus ze wisten dat het iets langer kon duren aan de ingang. Iedereen heeft de raadgevingen goed opgevolgd, we hebben nog niemand moeten weigeren.”

Na de aanslagen van 22 maart werd besloten extra detectiepoorten aan de ingangen te voorzien. De organisatie kreeg geen vragen tot annulatie van tickets door mensen die zich omwille van het gevaar op aanslagen niet meer tussen de massa wilden begeven. Wél werden vragen gesteld over de partyflights en of de luchthaven van Zaventem wel vlot toegankelijk zou zijn.Vanuit het ECC wordt de veiligheid op het terrein opgevolgd. Daarnaast is er ook een controlepost van politie en brandweer en wordt de site in de gaten gehouden met luchtsteun van de federale politie. Tot hiertoe werden nog geen incidenten gemeld.

bron: Belga