Strijd tegen IS – Canada stuurt medisch personeel naar Irak

Strijd tegen IS - Canada stuurt medisch personeel naar Irak
Strijd tegen IS - Canada stuurt medisch personeel naar Irak

Het Canadese leger gaat “binnenkort” een zestigtal medische personeelsleden naar het noorden van Irak sturen om te werken in een veldhospitaal van de internationale coalitie tegen terreurgroep Islamitische Staat, die wordt geleid door de Verenigde Staten. Dat heeft het ministerie van Defensie donderdag aangekondigd. “Canada stuurt binnenkort tot 60 medische personeelsleden die een medische installatie zullen leiden in samenwerking met de partners van de coalitie in het noorden van Irak”, aldus minister van Defensie Harjit Sajjan in een persbericht naar aanleiding van een vergadering van de leden van de internationale coalitie in Washington.
De militairen zullen de Canadese speciale eenheden en militairen die instaan voor de opleiding van soldaten vervoegen die al in Irak ontplooid werden in het kader van de strijd tegen IS.
Ottawa haalde in maart zijn bommenwerpers weg bij de coalitie na de verkiezing van premier Justin Trudeau, maar zet in Irak en Syrië nog steeds verkennings- en bewakingsvliegtuigen in.

Bron: Belga