Sam Allardyce volgt Roy Hodgson op als nieuwe bondscoach van Engeland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sam Allardyce is aangesteld als de nieuwe bondscoach van Engeland. De 61-jarige Engelsman verlaat Sunderland met onmiddellijke ingang en volgt Roy Hodgson op als nieuwe selectieheer van de Engelsen, dat maakten zowel de Engelse voetbalbond (FA) als Sunderland vrijdag bekend. "Ik ben enorm vereerd dat ik gekozen ben als nieuwe bondscoach van Engeland. Zeker omdat het geen geheim was dat dit de job is die ik altijd al gewild heb", vertelde Allardyce op website van de FA. "Voor mij is het absoluut de beste baan in het Engelse voetbal. Ik zal er alles aan doen om goed te presteren met Engeland en onze natie het succes te geven dat de supporters verdienen."

Allardyce was slechts één seizoen aan de slag bij Sunderland en kon de club maar net voor de degradatie behoeden (17e). Eerder stond hij bij Limerick, Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn en West Ham aan het roer. "Big Sam" volgt bij Engeland Roy Hodgson op als bondscoach. De 68-jarige Hodgson was bondscoach sinds 2012 en kwam in drie toernooien niet verder dan de kwartfinales op het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Na de uitschakeling tegen IJsland in de achtste finales op het EK in Frankrijk van vorige maand, legde Hodgson zijn functie neer.

De eerste wedstrijd van Engeland onder de leiding van Allardyce wordt een vriendschappelijke wedstrijd op Wembley op donderdag 1 september. De tegenstander is nog niet bekend, maar de Engelse voetbalbond zou gesprekken aan het voeren zijn met Tsjechië. Drie dagen later begint Engeland aan de kwalificatieronde voor het WK 2018 in Rusland op bezoek bij Slovakije.

bron: Belga