Liverpool heeft Nederlandse middenvelder Wijnaldum beet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Georginio Wijnaldum heeft zijn droomtransfer te pakken. De Nederlandse international zette vrijdag zijn handtekening onder een contract "voor lange duur" bij Liverpool, dat naar verluidt zo'n 25 miljoen pond (30 miljoen euro) aan Newcastle United betaalt om de 25-jarige middenvelder over te nemen. Wijnaldum degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United uit de Engelse topcompetitie. Ondanks het dramatische jaar van de "Magpies" Wijnaldum zelf wel de nodige indruk tijdens zijn debuut in de Premier League. De dertigvoudig international van Oranje werd topscorer van zijn club met elf doelpunten.

Wijnaldum vliegt zo snel mogelijk naar de Verenigde Staten, waar zijn nieuwe ploeggenoten op trainingskamp zijn. Hij gaat spelen in het rode shirt met rugnummer 5. Wijnaldum is de zevende aanwinst voor trainer Jürgen Klopp, die eerder onder andere Sadio Mané en Ragnar Klavan naar Anfield Road haalde.

"Ik b"n heel blij dat ik voor zo'n grote club met zo'n grote historie kan gaan spelen", vertelt Wijnaldum met een grote glimlach in een filmpje op de website van Liverpool. "Ik kijk ernaar uit om op Anfield te spelen en veel goals te maken. Ik wil jullie trots maken."

Wijnaldum komt uit de jeugd van Sparta Rotterdam. Hij stapte al op jonge leeftijd over naar Feyenoord en brak door in De Kuip. De schaduwspits maakte in 2011 de gevoelige overstap naar PSV. Als aanvoerder leidde hij de Eindhovenaren in 2015 naar de landstitel, waarna hij verhuisde naar Newcastle. Bij Liverpool wordt hij teamgenoot van Rode Duivels Simon Mignolet, Christian Benteke en Divock Origi.

bron: Belga