Brazilianen tonen weinig interesse voor Olympische spelen, ticketverkoop gaat traag

Brazilianen tonen weinig interesse voor Olympische spelen
Brazilianen tonen weinig interesse voor Olympische spelen

Twee weken voor het begin van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn er nog steeds talrijke tickets beschikbaar. Dat heeft een woordvoerder van de Spelen verklaard. Uit peilingen blijkt dat de Brazilianen minder dan ooit geïnteresseerd zijn in de Olympische Spelen. De organisatoren verkochten nog maar 72 procent, of 4,4 miljoen van de 6,1 miljoen beschikbare tickets voor het sportevenement, dat plaatsvindt van 5 tot 21 augustus. Maandag nog lanceerden ze een campagne om 100.000 tickets te verkopen. In totaal bracht de ticketverkoop al 978 miljoen real (271 miljoen euro) op, 93 procent van de opbrengst waarop de organisatoren hadden gehoopt.

Uit recente peilingen blijkt nog dat meer dan de helft van de Brazilianen “geen interesse heeft” in de Olympische Spelen, een sterke stijging tegenover de 29 procent in juni 2013, en dat de helft van de inwoners zelfs volledig tegen de spelen zijn, die meer dan 10,7 miljard euro zullen kosten. Ongeveer 60 procent van die kosten zullen betaald worden door de privésector.

Daarnaast is Brazilië zwaar getroffen door de zika-epidemie, en is het land verwikkeld in een diepe politieke crisis, wat kan leiden tot minder animo voor de Olympische Spelen in het land.

Het Braziliaanse toerismeagentschap verwacht tussen de 300.000 en de 500.000 buitenlandse bezoekers in Rio de Janeiro voor de eerste Olympische Spelen in Zuid-Amerika. De hotels tijdens de Spelen zijn al voor 90 procent volgeboekt.

Bron: Belga