Amerikaanse regering dient klacht in tegen weigering bouwvergunning moskee

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft donderdag bekendgemaakt dat het een klacht heeft ingediend tegen een stad in Pennsylvania wegens discriminatie op grond van religie, nadat ze weigerde een vergunning te verlenen voor de bouw van een moskee. Bensalem Township heeft volgens de aanklacht de federale wet overtreden dat het grondgebruik door religieuze organisaties regelt, door zijn weigering Bensalem Masjid een vergunning te verlenen om een moskee te bouwen op drie aangrenzende percelen.

Volgens het ministerie behandelt de stad de organisatie Bensalem Masjid "minder gunstig" dan andere, niet-religieuze organisaties. "Onze Grondwet beschermt de rechten van religieuze gemeenschappen om plaatsen te creëren voor hun belijdenis, vrij van onwettige inmenging of onnodige barrières", aldus Vanita Gupta, het hoofd van de afdeling burgerrechten op het ministerie.

Momenteel is er in Bensalem Towhnship geen enkele moskee. De moslimgemeenschap huurt al jaren een zaal van de brandweerkazerne voor haar religieuze diensten.

Bron: Belga