Zwarte Amerikaan “keert terug naar Afrika” als racisten betalen

Na alle dodelijke geschillen tussen burgers en politieagenten, hangt er een gespannen sfeertje in sommige delen van de Verenigde Staten. Larry Mitchell, een Afro-Amerikaan, kreeg al heel wat racistische verwensingen naar het hoofd geslingerd en kaart dat nu aan met een ludieke crowdfundingcampagne.

De 41-jarige Amerikaan wil ervoor zorgen dat de ” zijn wens en die van racisten in vervulling gaat”. Mitchell heeft immers een GoFundMe-pagina op poten gezet, waarmee hij geld inzamelt om naar Afrika te gaan. Alle donaties zijn welkom, maar de inwoner van Kokomo richt zich specifiek om racistische groeperingen. “De KKK, skinheads en iedereen met hetzelfde gedachtegoed is welkom om te doneren.”“Als je wilt dat ik ‘terug’ ga naar Afrika, dan moet je er maar voor betalen”, reageert Mitchell aan New York Daily News. De heftruckchauffeur is nog nooit in Afrika geweest, al ziet hij het wel zitten om het continent te bezoeken. Hij verwacht niet dat hij het doel van 100.000 dollar zal halen. Moest het toch lukken, zal hij zeker gaan. Mitchell is immers geïnteresseerd in de Afrikaanse cultuur en keuken en hoopt met het geld zijn eigen restaurant te openen.

Op moment van schrijven had de campagne net iets meer dan 1.300 dollar opgehaald. Enkele gelddonoren hebben nog haatdragende boodschappen achtergelaten, maar de meeste schenkingen lijken te komen van mensen die Mitchell een hart onder de riem willen steken. Zo gaf iemand tien dollar voor “eender welke vakantie”. “Veel plezier met je vakantie en kom zeker terug naar de VS, al is het maar om de haters een hak te zetten”, reageerde een andere gulle schenker.

Foto GoFundMe / L. Mitchell