Verenigd Koninkrijk verdubbelt aantal soldaten in Irak tot 500

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Verenigd Koninkrijk verdubbelt het aantal soldaten in Irak van 250 naar 500. Dat heeft minister van Defensie Michael Fallon aangekondigd. De soldaten zullen de Iraakse en Koerdische troepen opleiden die een strijd voeren tegen terreurgroep Islamitische Staat. "We zullen 250 extra soldaten ontplooien in de komende weken", aldus de minister tijdens een vergadering in Washington van de landen die deel uitmaken van de internationale coalitie tegen IS, die wordt geleid door de Verenigde Staten. "Groot-Brittannië verdubbelt het aantal troepen in Irak om te helpen met de opleiding van de Iraakse troepen en de Peshmerga."

De buitenlandminister voegt nog toe dat het land "aan andere landen gevraagd om te bekijken wat ze nog extra kunnen doen", maar meldde niet over welke landen hij het heeft.

De VS en hun bondgenoten in de strijd tegen IS beloofden bovendien om de jihadistische "tumor" in Syrië en Irak te verslaan en om de "uitzaaiingen" van islamistische aanslagen overal ter wereld te bestrijden.

Bron: Belga