Tomorrowland – De Schorre in Boom klaar voor twaalfde editie van dancefestival

Tomorrowland - De Schorre in Boom klaar voor twaalfde editie van dancefestival

In Boom en Rumst staat op het provinciaal recreatiedomein De Schorre de twaalfde editie van Tomorrowland voor de deur. Het populaire dancefestival verwacht vanaf vrijdag opnieuw 180.000 bezoekers, maar enkele tienduizenden onder hen arriveren donderdag al op camping Dreamville. Onder de festivalgangers zijn ook dit jaar heel wat buitenlanders. Zo bracht Brussels Airlines deze week 10.372 bezoekers van over de hele wereld naar ons land met 108 vluchten – waarvan er 59 speciaal ingericht waren als party flights.
Tomorrowland bevat deze editie opnieuw de vertrouwde, succesvolle ingrediënten: drie dagen lang van ’s middags tot na middernacht muziek van de populairste dj’s van het moment, een uitgelaten internationaal publiek en een feeërieke setting in De Schorre, dat ditmaal volledig ingekleed is in het thema “The Elixir of Life”. Er staan meer dan 400 artiesten op de affiche, verspreid over liefst 16 podia.
De headliners zijn David Guetta, Armin van Buuren, Tiësto, Deadmau5, Axwell & Ingrosso en Martin Garrix. Van eigen bodem mogen onder meer Lost Frequencies, Regi, Yves V en natuurlijk lokale – en intussen ook internationale – grootheden Dimitri Vegas & Like Mike het beste van zichzelf geven.
In tegenstelling tot onder meer Rock Werchter had Tomorrowland bij de ticketverkoop niet echt te lijden onder minder buitenlandse interesse door de terreurdreiging in ons land. De festivalorganisatie en de lokale politie nemen echter wel extra veiligheidsmaatregelen. Zo zal elke vorm van bagage gecontroleerd worden bij de ingang van het festivalterrein en zullen daar ook metaaldetectiepoorten staan. De organisatie vraagt aan festivalgangers om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen om de controles vlot te laten verlopen.

bron: Belga