SABMiller wacht Chinese goedkeuring af vooraleer bod AB InBev te herbekijken

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller gaat wachten tot de Chinese autoriteiten zich uitgesproken hebben over de overname door AB InBev, alvorens de precieze details van het bod van de Belgisch-Braziliaanse brouwer te herbekijken. Dat zei voorzitter Jan du Plessis op de algemene vergadering van SABMiller. Het overnamebod van AB InBev is door de val van het pond -een gevolg van het Brexit-referendum- een pak minder interessant geworden. In de meeste landen is intussen het licht op groen gezet voor de miljardenovername van SABMiller door AB InBev. Dat gebeurde gisteren bijvoorbeeld nog door de Amerikaanse autoriteiten. Maar in China moet de regulator zich nog uitspreken. "SABMiller gaat wachten tot dan alvorens de details van het bod te bekijken", zei du Plessis donderdag. De raad van bestuur van de brouwer met zetel in Londen, zal dan samenkomen, klonk het.

Een aantal aandeelhouders van SABMiller is vragende partij om het cash bod van 44 pond per aandeel te mogen ruilen voor een bod in cash én aandelen van AB InBev. De Belgisch-Braziliaanse brouwer biedt die mogelijkheid al aan de twee grootste aandeelhouders van SABMiller. Door de val van het pond is dat laatste nu een pak aantrekkelijker geworden.

"De val van het pond is één van de vele zaken die we in overweging zullen nemen", verklaarde du Plessis donderdag. Hij wilde niet meer details kwijt. "Onze beoordeling was dat we, in de gegeven omstandigheden, dachten dat het een aantrekkelijk bod was". De raad van bestuur van SABMiller had het bod van AB InBev unaniem positief beoordeeld.

bron: Belga