Race Witte Huis – Ted Cruz wordt uitgejouwd op Conventie omdat hij steun voor Trump niet uitspreekt

Race Witte Huis - Ted Cruz wordt uitgejouwd op Conventie omdat hij steun voor Trump niet uitspreekt

De Republikein Ted Cruz, de belangrijkste tegenstander van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens de voorverkiezingen, is woensdag op boegeroep onthaald nadat hij tijdens een toespraak op de Republikeinse Conventie zijn steun voor Trump niet expliciet uitsprak. Cruz feliciteerde Trump met zijn nominatie, had het in zijn toespraak over de conservatieve principes die de partij volgens hem ondersteunen, en riep de kiezers op om niet thuis te blijven zonder te stemmen bij de verkiezingen van november.
“We verdienen leiders die principieel zijn, die ons allen verenigen door gedeelde waarden, die woede opzijschuiven voor liefde. Dat is de standaard die we zouden moeten verwachten, van iedereen”, aldus de senator van Texas, die zowel werd toegejuicht als uitgejouwd door het publiek. “Sta op, en spreek, en stem op basis van jullie geweten. Stem voor kandidaten, boven- of onderaan het stembiljet, die jullie vertrouwen om jullie vrijheid te verdedigen en die trouw zullen zijn aan de grondwet.”
De ultraconservatieve Cruz, die eerder al had duidelijk gemaakt dat hij Trump niet steunde als kandidaat, zei zo dus nooit specifiek dat de kiezers voor de kandidaat van zijn partij moeten stemmen, wat leidde tot boegeroep in de zaal.

bron: Belga