Nationale feestdag – Meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid op het Resto National

Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. Het grote volksrestaurant nam bijna het hele Vossenplein in. Vanaf 17.00 uur konden alle Brusselaars er genieten van een typisch Belgische portie mosselen met friet. Nieuw dit jaar was dat er ook aan de kinderen werd gedacht, met kinderporties en een muzikaal spektakel op maat van de jongsten.
Dit jaar mochten dankzij Samusocial ook 150 daklozen mee aan tafel schuiven en konden ze voor een symbolische één euro genieten van mosselen met friet.
Nog tot 22.00 uur vindt er op het Vossenplein Bruxelles Zingt plaats. Een reuzenkaraoke waarbij het publiek kan meezingen met bekende hits. De sfeer zat er goed in en de polonaise werd al duchtig ingezet op het plein.
De organisatie laat weten dat in totaal ruim 4.500 toeschouwers naar Bruxelles Zingt kwamen.
Daags voor de nationale feestdag werden de feestelijkheden naar goede traditie al ingezet met het Bal National op het Vossenplein. Zo’n 12.500 feestvierders genoten er van optredens van Filip Jordens, DJ Daddy K en Kate Ryan.

bron: Belga