Europa League - Racing Genk pas na strafschoppen naar derde voorronde

Racing Genk heeft zich donderdag voor de derde voorronde van de Europa League voetbal geplaatst. Van een leien dakje liep dat niet. Het Montenegrijnse Buducnost Podgorica werd pas in een strafschoppenreeks uitgeschakeld. Genk was nochtans met een geruststellende 2-0 bonus uit de heenwedstrijd naar Montenegro getrokken, maar daar was het Buducnost dat met 2-0 won. Die stand stond bij de rust al op het bord. Radomir Djalovic scoorde al in de openingsminuut en Milos Raikovic verdubbelde de Montenegrijnse voorsprong vijf minuten voor de pauze. In de 73e minuut moest Genk met tien voort, na rood voor Bennard Kumordzi. Die numerieke meerderheid kon Buducnost ook in de verlengingen niet uitbuiten, zodat penalty's over kwalificatie beslisten. In de strafschoppenreeks trok Genk met 2-4 alsnog aan het langste eind.

In de derde voorronde neemt Genk het op tegen het Ierse Cork, dat al in de eerste kwalificatieronde startte en achtereenvolgens het Noord-Ierse Linfield (1-0, 1-1) en het Zweedse Hacken (1-1, 0-1) uitschakelde. Ook AA Gent komt in de derde voorronde in actie. Dat tegen het Roemeense Vitorul Constanta. De heenwedstrijden worden donderdag 28 juli gespeeld, de terugwedstrijden donderdag 4 augustus. De winnaars plaatsen zich voor de play-off-ronde.