Drieduizendtal Tomorrowland-gangers vieren feest op Grote Markt in Brussel

Op de Grote Markt in Brussel vindt een party plaats met, volgens de organisatie, een drieduizendtal buitenlandse festivalgangers van Tomorrowland die gisteren al in ons land aankwamen. Op een balkon van het Broodhuis op de Grote Markt draait een dj voor de festivalgangers, die afkomstig zijn uit tientallen landen. De party is onderdeel van de Belgian Journey van Tomorrowland, die naast de party ook bestaat uit degustaties van typische Belgische gerechten en bieren. Veel van de festivalgangers op de Grote Markt zijn uitgedost met hun nationale vlag. Ter gelegenheid van de party is een deel van de Grote Markt afgezet.

Op de Grote Markt lopen militairen rond om de veiligheid te garanderen, maar de terreurdreiging schrikt de festivalgangers duidelijk niet af. “Als het moet gebeuren, gebeurt het”, zeggen Grant Danson (25) en Emma Gardiner (26) uit het Australische Parkes (New South Wales), een dorpje op meer dan 300 kilometer van Sydney.

“We zijn op reis in Europa en hadden oorspronkelijk in gedachten om nog naar Zweden, Noorwegen en Finland te reizen. Maar we wilden zo graag naar Tomorrowland komen, en onze tickets hebben zodanig veel gekost, dat we die plannen moeten laten varen hebben. Dit wilden we niet missen – sinds we hier vijf jaar geleden voor het eerst van hoorden, wilden we al komen”, zeggen de Australiërs.

bron: Belga