Door warme weer komt stuk snelweg in Hasselt omhoog

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de E313 in Hasselt, richting Lummen, is een stuk van de snelweg omhoog gekomen door het warme weer. Hierdoor moest een rijstrook een tijd lang afgesloten worden, waardoor aanzienlijke verkeersproblemen ontstonden. Het Vlaams Verkeerscentrum ontving uit de rest van Vlaanderen geen meldingen over gelijkaardige incidenten. In de Kempen en Limburg, waar de temperaturen traditioneel het hoogst oplopen, heeft het warme weer voor enige averij aan de wegen gezorgd. Onder meer op de E313 ter hoogte van afrit Hasselt Oost, kwam in de richting van Lummen een stuk wegdek omhoog. De gevaarlijke situatie moest onmiddellijk worden opgelost, wat heel wat tijd in beslag nam. Het verkeer ondervond dan ook geruime tijd hinder van het obstakel, wat leidde tot kilometerslange files.

Ook elders in Limburg waren er kleine stroken waar het asfalt te lijden had onder de loden zomerzon. Dat was bijvoorbeeld het geval op Taunusweg in Bilzen, een drukke verbindingsweg met Genk.

Elders in Vlaanderen waren er alleen op kleinere wegen een aantal problemen door het warme weer. Het Vlaams Verkeerscentrum, waar alle grotere incidenten worden gecentraliseerd, heeft geen weet van vertragingen omwille van kapotte wegen door de hitte.

bron: Belga