Bundesliga – Hamburg plukt toptalent Alen Halilovic weg bij Barcelona

Bundesliga - Hamburg plukt toptalent Alen Halilovic weg bij Barcelona

Hamburg heeft zich verzekerd van de diensten van het Kroatische toptalent Alen Halilovic. Dat meldde de Duitse eersteklasser donderdag op zijn website. De 20-jarige aanvallende middenvelder verlaat de Spaanse landskampioen FC Barcelona en zette zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen. Barça telde in de zomer van 2014 zo’n 2,2 miljoen euro neer om Halilovic weg te halen bij zijn jeugdclub Dinamo Zagreb. Na een seizoen bij de beloftenploeg van de Catalaanse grootmacht, werd de Kroatische international voor een seizoen uitgeleend aan reeksgenoot Sporting Gijon. Halilovic speelde 36 wedstrijden in de Primera Division en was daarin goed voor drie doelpunten en vijf assists.
“We zijn opgetogen dat we deze transfer hebben kunnen realiseren. Halilovic zal een goede versterking zijn voor onze ploeg, zijn profiel past bij Hamburg. Het is een enorm talent die ons zal plezieren met zijn acties”, steekt sportief directeur Dietmar Beiersdorfer de loftrompet over het lnksvoetige Kroatische wonderkind.
Op 10 juni 2013 trad Halilovic, de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Kroatische eerste klasse, al aan voor de Kroatische nationale ploeg, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal. Daarmee werd hij de jongste speler ooit die voor Kroatië aantrad. Halilovic, die intussen negen caps verzamelde, greep wel naast een plek in de Kroatische selectie voor EURO 2016.

.bron: Belga