WK atletiek U20 – Montilla en Van De Sande eindigen als 12e en 14e in tienkamp, Capiau 9e in verspringen

WK atletiek U20 - Montilla en Van De Sande eindigen als 12e en 14e in tienkamp

Dimitri Montilla en Alessandro Van De Sande zijn woensdag respectievelijk als twaalfde en veertiende geëindigd op de tienkamp van het WK atletiek voor beloften (U20) in het Poolse Bydgoszcz. Tobias Capiau eindigde als negende in het verspringen. Op de afsluitende 1.500 meter eindigde Alessandro Van De Sande als derde in zijn reeks. In 4:46.30 liep hij naar zijn beste tijd van het seizoen. Dimitri Montilla liep in dezelfde reeks als Van De Sande en eindigde in zijn spoor als vierde in 4:47.24.
Montilla sloot zijn tienkamp af op de twaalfde plaats met een persoonlijk record van 7.292 punten, Van De Sande eindigde met 7.279 punten op de veertiende plaats. De winst op de tienkamp was voor de Duitser Niklas Kaul met een totaalscore van 8.162 punten, een kampioenschapsrecord.
Met Tobias Capiau kwam ook nog een derde Belg woensdagavond in actie in Bydgoszcz. In het verspringen eindigde hij als negende met een sprong van 7m39 bij zijn tweede poging. De winst in het verspringen was voor de Cubaan Maykel Masso. Bij zijn tweede poging veroverde hij het goud met een sprong van 8m00. Dinsdag had Capiau zich met 7m69 nog als vijfde voor de finale geplaatst.

.

bron: Belga