Tientallen mensen vermist door stormweer in China

Door het stormweer in het noorden van China zijn minstens zes mensen om het leven gekomen en raakten zeker 34 mensen vermist. Dat hebben de lokale overheden woensdag meegedeeld. De provincie Hebei heeft het waarschuwingsniveau voor het noodweer op rood gezet, de hoogst mogelijke stand. Een storm heeft er officieel aan één persoon het leven gekost. Maar reddingswerkers zijn nog op zoek naar 34 mensen die als vermist zijn opgegeven.
In Heilongjiang, de meest noordoostelijke provincie van China, kwamen vijf mensen om het leven. Het gaat om werknemers die dinsdag, ter voorbereiding van de hevige regenval, werken aan het rioleringssysteem uitvoerden. Een van hen ademde giftige gassen in en viel in het water. Verschillende collega’s die hem nog probeerden te redden, stierven nadat ze eveneens in het water vielen, zo meldt het officiële Chinese nieuwsagentschap Xinhua.
Door het noodweer moesten op de internationale luchthaven van Peking ook 169 vluchten worden afgelast. Ook het treinverkeer is verstoord.

Bron: Belga