Regering-Michel verdeelt laatste 50 miljoen uit antiterreurpot

Regering-Michel verdeelt laatste 50 miljoen uit antiterreurpot

De federale regering heeft de laatste vijftig miljoen euro verdeeld uit de speciale pot van 400 miljoen voor maatregelen tegen radicalisering, gewelddadig extremisme en terreur. Veruit het meeste geld gaat naar de extra justitiekosten en het prijskaartje van de militairen op straat. Het spreekt voor zich dat de strijd tegen terreur van de jongste maanden voor extra justitiekosten zorgt. Ruim 23 miljoen euro wordt specifiek daarvoor opzijgezet. Bijna evenveel – 21 miljoen – gaat naar de militairen op straat.
Andere opvallende uitgaven zijn 2 miljoen euro voor wapens voor de veiligheidsagenten bij de Belgische ambassades in het buitenland, 2 miljoen voor Buitenlandse Zaken, 500.000 euro voor de registratie van slachtoffers bij crisissituaties en evenveel voor de oprichting van het ‘MolenGeek Innovation Center’, speciaal gericht op aspirant-ondernemers uit Molenbeek.
Tot slot gaat onder meer geld naar extra manschappen en middelen van de parketten, het crisiscentrum en het orgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD). En er worden middelen voorzien voor de investeringen in kader van het kanaalplan en de grenscontroles.

bron: Belga